zamknij

Filtracja

ETAP 1: Filtracja wstępna zmodyfikowanym blokiem węglowym o dokładności 0,5 mikrona eliminuje zanieczyszczenia powstałe wskutek używanych w sieci wodociągowej materiałów takich jak:

  • kamień,

  • rdza,

  • muł,

  • piasek,

  • metale

  • drobiny mechaniczne oraz inne osady nierozpuszczone w wodzie.

ETAP 2:  Filtracja zmniejszająca ilość wapnia w wodzie (odwapnianie). Ten etap filtracji wpływa pozytywnie na smak i zapach wody oraz powoduje, że na sprzętach typu ekspres do kawy, czajnik, filiżanki nie pozostaje osad wapienny, która znacznie skraca żywotność urządzeń.

ETAP 3: Filtracja zmodyfikowanym blokiem węglowym. Ten etap filtracji neutralizuje proces uzdatniania i konserwacji wody, np. chlorem co znacznie poprawia smak, barwę i zapach wody, a przy tym:

  • eliminuj zanieczyszczenia stałe z dokładnością 0,5 mikrona,

  • eliminuje w 99% cysty i bakterie,

  • eliminuje zanieczyszczenia chemiczne takie jak toksafen, dichlorobenzen,

  • redukuje chlor do 99,9 % jego pierwotnej zawartości,

  • redukuje zawartość ołowiu,

ETAP 4: Filtracja UV – końcowe zabezpieczenie bakteriologiczne wody nie mające wpływu na jej smak, zapach i skład fizykochemiczny.

 

Dodatkowo każdy dystrybutor posiada filtr powietrza, którzy oczyszcza powietrze niezbędne do prawidłowej cyrkulacji wody w dystrybutorze.

 

W zależności od specyficznych potrzeb Klienta stosujemy filtry firm: „3M” - USA, „AquaFilter Inc.” - USA, „Hydro +” - Wielka Brytania.